SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI NASIL YAPILIR






Merhabalarr;

    Mantar sevmeyenler benim çevremde çoğunlukta..Sizin evde durumlar nasıl?Benim gözlemlediğim kadarıyla mantarı ,insanlar ya çok seviyor ya da hiç sevmiyor.İkisinin ortası yok gibi...Ben güveçte kaşarlı mantarı da çok severim.Şöyle boll tereyağlı olursa hele...onun tarifini paylaşırım sizinle.Ama şimdi sıcacık güzel bir mantar çorbası yapalım.

    Biliyorsunuz genelde kremalı mantar çorbası yapılır.Ama ben mutfakta olan malzemelerle yemek yapmayı seviyorum.O yüzden krema yerine süt kullandım.Çok da leziz oldu.Siz de deneyin pek bir fark olmadığını göreceksiniz :)


SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI


MALZEMELER
  • 250 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon suyu
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • tuz





YAPILIŞI
  • Suda bekletmeden yıkanan mantarlar ince ince doğranır.
  • Üzerini geçecek kadar su ,limon suyu ve tuz ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Başka bir tencereye tereyağ,sıvı yağ konur.Un eklenerek un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  • Haşlanan mantarlar (haşlama suyu çok koyu renk değilse)suyu ile tencereye ilave edilir.
  • Et suyu ve kıvamına göre su ile karıştırılarak pişirilir.
  • 1 büyük çay bardağı eklenerek karıştırılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

























2 yorum:

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe