KIYMALI DOMATES DOLMASI NASIL YAPILIR



Merhabalarr....

   Yazın en güzel yemekleri domatesle yapılanlar hiç kuşkusuz.Bir de kıpkırmızı , tatlı ve kokulu  bir domates bulduysanız neler neler yaparsınız.Başka hiç bir sebzeye gerek olmaz.Menemeninden ,domates soslu kızartmasına ,makarnasından çorbasına kadar.Ben dolmasını çok severim ve çok yaparım.Hatta kıymalı biber dolmasından daha çok severim domates dolmasını.Biber dolmanın yanına mutlaka 2-3 tane domates doldururum.Ama bu sefer sade domates ile yaptım.Enfes oldu.

   Yalnız domateslerin içi çok az dolma harcı aldığı için,pirinç ve kıymayı ona göre kullanmak gerekir.Fakat biliyorsunuz ki mutfakta çareler tükenmez.Artan dolma içi ile  soğan ,biber,patlıcan da doldurabilirsiniz.Hatta o an malzemeniz yoksa ,derin dondurucuya kaldırıp daha sonra kullanabilirsiniz.

    Biliyorsunuz hiç bir şeyi israf etmiyoruz.Her ne kadar ölçüleri versem de sizin domatesiniz büyüktür veya doğradığınız soğan küçüktür.Bunlar ölçüler de farklılık gösterebilir.



DOMATES DOLMASI







MALZEMELER

  • 8 adet orta boy domates
  • 100 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1  yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber
  • SOS İÇİN
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça






YAPILIŞI

  • Tencerede yağlar eriyince küp doğranmış soğan eklenerek, şeffaf bir renk alıncaya kadar karıştırılır.
  • Üzerine kıyma eklenir.Kıyma ile soğan kavrulunca 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.
  • Yıkanmış pirinç konur.Bütün malzemeler hafif kavrulur.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  • Yarım çay bardağı su ile hafif kaynatılır.
  • Üzerine doğranmış maydanoz ilave edilir.
  • Domatesler yıkanır.Sap kısmı yarım kesilerek bir kapak oluşturulur.İçleri bir kaşık yardımı ile boşaltılır.
  • İç harcı çok sıkı olmamak kaydıyla doldurulur.
  • Bir tavada tereyağ ve sıvı yağ kızdırılır.1 yemek kaşığı salça ile kavrulur.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Tencereye dizilen domateslerin üzerine sos gezdirilir.
  • Ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN





0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe