PORSİYONLUK HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Revaniyi hep çok sevmişimdir.Bence baklavadan sonra en güzel tatlı.Aslında baklava kategorisine pek girmeyebilir.Çünkü baklavadan daha hafif.Üstelik çok pratik.Tatlısını da çok çabuk çekiyor.O yüzden ben ham yemesini hem yapmasını çok seviyorum.Bir de içine haşhaş girince daha bir leziz oldu.Haşhaşın çıtırlığı ,revaninin yumuşaklığı tezat gibi görünse de damakta çok hoş bir tat bırakıyor.Tabii limon kabuğu rendesini de unutmayalım.

    Daha önce tepside yapmıştım.Bu sefer porsiyonluk olarak yaptım.Hem görünüşü güzel oldu.Hem de sunumu kolay oldu.Siz de denemek isterseniz ;işte tarif...



PORSİYONLUK HAŞHAŞLI REVANİ 




MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
ŞERBETİ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/4 limon 






YAPILIŞI


  • Öncelikle şerbet için ;şeker ve su tencereye konur.Eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca limonu içine atılır.15 dakika daha kaynatılır.Soğutulur.
  • Revani için ;yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  • Süt ve sıvıyağ eklenir.Karıştırılır.
  • Un,irmik,haşhaş,limon kabuğu rendesi,kabartma tozu ve vanilya ile hamur hazırlanır.
  • Uygun bir kalıba boşaltılır.
  • Sıcak fırında pişirilir.
  • Soguduktan sonra ,soğuyan şerbet kekin üzerine dökülür.
  • Krem şanti sütle çırpılır.
  • Şerbeti çeken revaninin üzerine düzgünce yayılır.İstediniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe