BAKLAVALIK YUFKA İLE PEYNİRLİ BÖREK NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

    Hep diyorum ya "iyi ki bu hazır yufkalar,baklavalık yufkalar hatta su böreği yufkaları var" diye.Özellikle çalışan hanımlara ya da acil durumlar için mükemmel bir kurtarıcı.Evet baklavası çok leziz oluyor ama...böreği de çok leziz.Üstelik böyle çıtır çıtır bir börek yemek için İstanbul Sarıyer'e gitmemize gerek yok.

     Aynı Sarıyer böreği gibi ağızda dağılan çok hafif bir o kadar da ve pratik başka bir börek tarifi aramanıza gerek yok.İşte tarifi tam da burada...









MALZEMELER

  • 10 yaprak baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • susam
  • 1 kase lor peyniri veya arzu ettiğiniz herhangi bir peynir çeşidi
  • Bir tutam maydanoz
  • arzuya göre pul biber









YAPILIŞI

  • Peynir,doğranmış maydanoz ve pul biber karıştırılır.
  • Sıvı yağ,süt ve yumurta beyazı bir kasede çırpılır.
  • 5 adet baklavalık yufkanın her birini arasına sos sürülür.
  • Bir kenarına peynirli karışım yayılır.
  • Yan kenarları içe katlanarak rulo sarılır.
  • Diğer 5 yufka da aynı şekilde hazırlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  • 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe