MANİSA KEBABI NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Ülkemizin güzel lezzetleri,nefis yemekleri bitmek bilmiyor.Ne kadar bol çeşit,ne kadar bol lezzet var.İyi ki de var.Kebap deyince her ne kadar doğu mutfağı akla gelse de...Biliyorsunuz ki Diğer illerimizin de kebapları var.Şimdi tarifini yazacağım kebap da Manisa Kebabı...Krep ,et ,garnitür ve kaşar peynirinin müthiş uyumunu damağınızda çok net hissedeceksiniz.Biraz aşamalı bir yemek gibi görünse de ,bu lezzete değer diyorum.Kaldı ki o kadar da zor bir yemek değil.











MALZEMELER
  • KREP İÇİN:
  • 1su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 kase garnitür
  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • BEŞAMEL SOS
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyeğ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber
  • yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi







YAPILIŞI
  • Öncelikle bir tencerede  etler ,suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.Küp doğranmış soğanlar ilave edilir.
  • Soğanlar yumuşayınca 1 tatlı kaşığı salça eklenir.
  • Tuz,karabiber arzuya göre pul biber ile karıştırılır.
  • Sıcak su eklenerek ,etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Bir kase garnitür ilave edilir.
  • Krep için:Karıştırma kabında,yumurta,un,tuz ,sıvı yağ ve süt ile boza kıvamında hamur oluşturulur.
  • Krep tavasına bir peçete yardımı ile sıvı yağ sürülür.
  • Bir kepçe hamur, tavanın her tarafına yayılır.
  • Arkalı önlü pişirilir.
  • Krepler bir kasenin içine yerleştirilir.İç malzemeyi konur.Bohça şeklinde katlanarak tepsiye yerleştirilir.
  • Bütün krepler aynı şekilde hazırlanır.
  • Beşamel sos için:Küçük bir sos tenceresine tereyağ ve sıvı yağ alınır.
  • Un eklenerek, yakmadan kavrulur.Soğuk süt eklenerek çabuk çabuk karıştırılır.
  • Ocaktan alınır.Soğuyunca içerisine bir yumurta kırılıp,çırpılır.
  • Tuz,karabiber ile tatlandırılır.
  • Hazırladığımız krep bohçalarının üzerine birer kaşık beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri konularak 180 derecede kaşarlar kızarıncaya kadar bekletilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN





0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe