DOĞAL KAYISI SUYU NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Hep diyorum ya doğal yiyecekler ,doğal içecekler diye...kışın,portakal,elma,havuç suları ile doğal içecekler ,meyve suları hazırlayabiliriz.Yazın da meyvelerin en bol zamanında kayısı,vişne,çilek,karadut,reyhan suları ile hem de soğuk tüketerek susuzluğunuzu gönül rahatlığı ile giderebilirsiniz..Ben kayısı suyu hazırladım.Hem de çok kısa sürede...Ve yine çok kısa sürede de içildi.Gerçekten çok güzel olmuştu.Sizler de ,özellikle çocuklarınız için mutlaka deneyin...


DOĞAL KAYISI SUYU NASIL YAPILIR




MALZEMELER

  • 500 gram  kayısı
  • 1-1,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 litre su




YAPILIŞI

  • Kayısılar yıkanır ayıklanır.2 ye bölünür.
  • Bir tencereye kayısılar ,şeker ve limon dilimi alınır.
  • Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Limon dilimi içinden alınıp,Rondodan geçirilir.
  • Sık gözlü bir süzgeçten geçirilip,cam sürahiye konur.
  • Soğuk olarak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


1 yorum:

  1. Bu kadar mı denk gelir evde tüketilmemiş ama buruşmuş kayısılar var en iyisi onlardan bu güzel meyve suyunu hazırlamak tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe