ÜÇ RENKLİ BİBERLİ KAVURMA NASIL YAPILIR



Merhabaa;

    Beslenmemizde çok önemli bir yer tutan eti en azından haftada 2 defa tüketmemiz gerekiyor.Bizim evde böyle kavurmalar yağlı olduğu için pek yenmiyor.Ama kavurmanın da ayrı bir lezzeti oluyor.Hatta yağlı etle yapıldığında tabii ki daha leziz oluyor.

    Ben de artık kasabıma rica ediyorum.Kuzu etinin dahi yağlı kısımlarını temizletiyorum.İşte o zaman evdekilere yedirmek daha kolay oluyor.İyi bir kasaptan alırsanız kuzu etinin kokusu da olmuyor.Bir de farklı baharatlar ve sebzelerle tatlandırabilirsiniz.Bu defa kavurmaya 3 renk biberle pişirdim.Hem  görsel olarak güzel oldu hem de biberlerin tadı kavurmaya ayrı bir lezzet kattı.




ÜÇ BİBERLİ KAVURMA






MALZEMELER
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sarı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber,kekik



YAPILIŞI
  • Döküm tencere veya çelik tencere kızdırılır..Kızgın tencereye etler konur.Hızlıca karıştırılarak etin suyu  içine hapsedilir.Mühürlenir.
  • Etin rengi değişene kadar harlı ateşte kavrulur.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ eklenir.Tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Sonra kısık ateşte  pişirmeye devam edilir.
  • Gerekirse sıcak su eklenerek pişirilir.
  • İrice doğranmış biberler ilave edilir.
  • Biberler yumuşayınca servis edilir..
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe