NELİ PİDE MENÜ TADIMI


Merhabalarr;

   Yine çok güzel bir mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...Yöresel yemekler yemeği seviyorsanız hele bir de benim gibi pide sevenlerdenseniz; işte burası tamm size göre....

    Sevgili Sibel Yalçın 'ın daveti ile Neşeli bir grupla  Bağdat caddesi Neli Pide de iftar yemeğindeydik..Benim için pide deyince zaten akan sular durur.Bir de yanında Ordu 'nun farklı ama bir o kadar da lezzetli yöresel yemeklerini tadına bakmak ayrı bir keyif oldu.



NELİ PİDE






    1981  yılında Ordu 'da Aktaşlar Pide olarak başladıkları Pide yolculuklarına ve  şu anda dünyanın her yanında tanınıyor olmanın gururunu ,Neli Pide nin sahibi TAMER AKTAŞ  bizlere ,büyük bir heyecan ile anlattı.


     Bizlerin o çok sevdiği pideyi Karadeniz 'de bir marka haline getirdikten sonra ,Türkiye 2ye ve daha ileri götürerek dünyaya tattırmayı ve sevdirmeyi amaçlamışlar.Nitekim öyle de olmuş.İlk şubelerini 2013 yılında İstanbul Bağdat caddesinde açmışlar.Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında şubeler açarak istikrarlı bir şekilde Neli Pide  büyümeye devam etmiş.Fakat Tamer Bey'in çok büyüyerek zincir olma gibi bir derdi yok.Çünkü o zaman kalitenin düşeceğine inanıyor.







     Tabii ki söylemeden geçemeyeceğim , kullanılan bütün ürünler:unundan ,peynirine ,otlarına kadar  Ordu 'dan geliyor.Kendi fabrikalarından.En tazesinden ve en doğalından.Benim için bu durum da çok önemli.Pidelerin ve diğer yemeklerin lezzeti de buradan geliyor.





    Neli Pide de çeşit çok. Kıymalı kaşarlı,sebzeli,kaşrlı-kıymalı,kaşarlı-beyaz peynirli,vejetaryan,sucuklu,pastırmalı,karışık,mantarlı,yumurtalı...Üstelik İncecik bir hamur ve bol malzemesini de unutmayalım.

    Eğer ben İstanbul 'da değilim Ordu 'da yaşamıyorum diyorsanız dondurulmuş olarak Migros,Carrefour,Makromarket gibi yerlerde bulabilirsiniz.Bim de ise Aktaşlar markası ile satışı bulunuyor.





    Bu Ramazan ayında 2 çeşit iftar menüsü ile misafirlerini ağırlıyorlar.Menüde neler var derseniz.Çeşit çeşit iftariyeliklerin yanı sıra Karalahana ve mercimek çorbası,Ordu pideleri ve lokum bonfile,beğendi.,Kara lahana dolması...Ve benim daha önce bilmediğim fakat yedikten sonra çok sevdiğim yöresel ot yemekleri.Hemen söyleyeyim ; bu ot yemekleri mevsimine göre değişebiliyor.




   
    İftar tatlısız olmaz.Neli Pide de Karadeniz'in vazgeçilmezi ballı fındıklı sütlacı var.İsterseniz sufle de yiyebilirsiniz.Fakat bizi bizden alan bir tatlı oldu....COTYORA tatlısı...Ordu 'nun Rumca ismi olan Cotyora tatlısının tescilini Aktaşlar almış.Yani Neli Gurme spesiyali..Kuru yufkalardan kaymak ,pekmez ve fındıkla lezzetlendirilmiş.Çok da sağlıklı bir tatlı.Yemeden kalkmayın derim.

















    Ramazan haricinde de aileniz ve sevdiklerinizle rahatlıkla gidebileceğiniz nezih bir mekan.Misafirperverliği için Tamer Aktaş ve kardeşine davet için  sevgili Sibel Yalçın ve ,sevgili Gülnur Bayrak ' a çok teşekkürler.


Adres :NELİ PİDE GURME
           www.nelipidegurme.com
            Göztepe mah.Bağdat Cad. 199/B Çiftehavuzlar Kadıköy -İstanbul
            Çalışma saatleri  :09:00-12:00 
             Telefon              :0216 356 52 52
             Paket Servisi Var.
             Alkolsüz Mekan
             Multinet,Ticket ,Sodexo,Setcard var
            Açık Alan var.
            Vale hizmeti.
             Çocuk Oyun Alanı


0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe