Merhaba;
Muharrem ayının, bütün islam alemine ve ülkemize ,bolluk ,bereket ,sevgi,dostluk ,barış getirmesini tüm kalbimle diliyorum.
Bilindiği gibi;
Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür.Kuran_ı kerimde, kıymet verilen 4 aydan birisi olan muharrem ayında yapılması gereken ibadetler ve dualar vardır.Onları yapmak büyük sevaplar kazandırır.Bir de aşure yapmak
geleneksel bir rituel olmuştur.
Aşure deyince
bolluk,
bereket aklımıza gelir.Ayrıca komşuluk ilişkilerini pekiştirmek,paylaşımı artırmak için de tatlı bir vesiledir.Bu zamana kadar yapamamış olanlar için tarifi veriyorum.Yapılışı korkulduğu kadar zor değil.
|
AŞURE
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN
YAPILIŞI
- Akşamdan buğday,fasulye,nohut
ayrı kaplarda ıslatılır.
- Fasulye ve nohut
pişirilir,süzülür,bekletilir.
- Ayıklanan kuru üzüm,
kayısı,incir de ayrı ayrı hafif pişirilir.
- Düdüklüye buğday,yıkanmış
pirinç,portakal kabuğu rendesi.tarçın ve karanfil konur.Ağır ateşte
pişirilir.
- Sonra nohut ve fasulye
eklenir.Biraz kaynatılır.
- Şekeri üzümü,doğranmış kayısı
ilave edilip, karıştırılır..Dibi çabuk tutacağı için karıştırmak
önemli.Malzemeler şekeri çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam
ediLİR.
- Şekerini kontrol edip
ekleyebilirsiniz.
- Rengini beyaz isteyen biraz süt
ekleyebilir.
- Küp kesilen incirler kaselere
pay edilir(.Rengini karattığı için tencereye koymuyoruz).Üzerine aşureyi
koyup, istediğimiz şekilde süslüyoruz.
- Arzu ederseniz meyvelerle biraz daha pişirilebilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN .
|
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsağlıkla tüketin bolluk bereketiniz çok olsun.
Ben de kalkışacağım ya bakalım ne ara))
herkes seviyor genelde ama ben sevemedim bu aşureyi :-((
YanıtlaSilEllerinize sağlık (:
YanıtlaSilOf yeme de yayında yat :))) ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
çok güzel olmuş çok severim elinize sağlık :)
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlı aşuredir, ellerinize sağlık çok güzel hazırlamışsınız.
YanıtlaSilellerinize sağlık... afiyetle tüketin.. sevgiler..
YanıtlaSil