HAŞHAŞLI ŞEKERPARE NASIL YAPILIR

Merhaba ;
  Tatlı yiyelim tatlı olsun her şeyimiz.Haşhaş deyince aklımıza genelde tuzlu yiyecekler gelirdi.Günümüz mutfağı değişik lezzetleri birbirine karıştırıp nefis tarifler yaratabiliyor.Haşhaşlı şekerpare de o lezzetlerden biri.
   Ben çok sevdim.Bilmiyorum ,damak tadım ,haşhaşa çok alışkın olduğundan olabilir belki.Ama yiyenler de benimle aynı fikirde.
   Bu güne kadar denemediyseniz.Bu tarifle bir deneyin derim.
 

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE 





MALZEMELER


  • 250 gram yumuşak tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 tanesinin akı üzerine )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • aldığı kadar un

ŞERBET

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağına yakın  su
  • 1/4 limon suyu

YAPILIŞI

  • Öncelikle ,şerbet için;su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
  • Kaynadıktan sonra limon sıkılır.Ve 4 dakika daha kaynatılır.Ocaktan alınır.Soğutulur.
  • Hamur için yoğurma kabına ,tereyağ ve pudra şekeri konur,karıştırılır.
  • Üzerine 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı ,sıvıyağ eklenip karıştırılır.
  • İrmik,kabartma tozu,aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ,yuvarlanır.
  • Önce çırpılmış yumurta beyazına ,sonra,haşhaşa batırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 15_20 dakika pişirilir.
  • Ilınınca soğuk şerbet dökülür.Şerbeti çekince servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN












3 yorum:

  1. Şekerpareyi çok severim. haşhaşlı tadını çok merak ettim. mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.sevgiler:)

      Sil
  2. Sekerpare, dili eder pare pare...

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe